• Gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! A kovetkezo problemaval fordulok Onhoz: Idonkent hol a bal oldali hol a jobb oldali petefeszekm kornyeken fajdalmat erzetk,,gyakrabban a jobb oldalon,nem a ciklusom kozepen ,ezert gondolom hogy nem fugg ossze az ovulacioval. Nincs folyasom,de megis erzem hogy faj. Lehet ez gyulladas folyas nelkul is? Ha nem mitol van? Meg egy kerdesm van, amikor egyutt vagyunk a parommal,masnap mindig fura szagot erzek,lehet ez attol hogy kifolyik belolem az ondo es azt erzem? Tisztalkodom mindig az egyuttlet utan.Ez mitol lehet? Meg nem szultem es szeretnenk babat.Koszonom valaszat!

        Dr. Veress Dóra válasza a vaginális bakteriózis témában

        Kedves Kérdező! A hüvelyben normál körülmények között lactobacillus alapú normálflóra van. Ha valamilyen oknál fogva lecsökken ezeknek a bacilusoknak a száma és helyettük más baktériumok szaporodnak el, akkor előfordul, hogy a szexuális aktus után jellegzetes büdös, halszagot lehet érezni. Ilyen esetben maga az aktus is lehet fájdalmas, de akár enyhe vérezgetéssel is járhat. Ezeket a tüneteket gyógyszerrekkel meg lehet szüntetni, így javaslom, hogy mmindenféleképpen keresse fel nőgyógyászát. A megfelelő kezelés azért is fontos, mert ez az állapot kiszolgáltatottabbá tesz a felszálló fertőzésekkel szemben is, és terhesség esetén vetéléssel vagy koraszüléssel is járhat.


        Kérdés: 2011. május 16., 21:27; Megválaszolva: 2011. május 17., 21:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: