• Gyakori méhgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Fiatal lány korom óta állandó nőgyógyászati gyulladással küszködök. 30 évesen egy hasi laparoszkóppal megállapították, hogy endometriosis externám van. Kaptam gyógyszeres kezelést, de a kezelések után ismét minden visszatért a régi kerékvágásba. Nem lettem jobban. A mai napig, állandó gennyes véres méhgyulladásaim vannak. Orvosom gyulladáscsökkentőket ad, nem akarja elhinni, hogy nekem nem valamilyen bakteriális bajom van, pedig az erre irányuló vizsgálatok értékei negatívak lettek. Nem tudom hogy igazából mit lehetne tenni. A folyamatos gyulladás egy borzasztó állapot, de ahhoz még fiatalnak érzem magam, hogy méh eltávolítás legyen a vége. Nem tudom, hogy mivel lehetne ezt a folyamatot kedvezően befolyásolni, mert úgy látom az antibiotikumok, és kúpok 1-2 hétre adnak enyhülést, és most már az orvosomban is elveszítettem a bizalmamat.. Köszönettel: V.A.

        Dr. Deli Tamás válasza a méhgyulladás témában

        Kedves V.A.! Ha valóban "gennyes-véres méhgyulladásai" vannak (ezt egyértelműen tisztázni kell, nem mindegy, hogy pl. hüvelygyulladás áll-e fenn), akkor ennek a kezelése a méh eltávolítása. 43 évesen tervez még gyermeket? Mert ha biztosan nem, akkor nincs is min gondolkodni, ha viszont ilyesmin gondolkodna, nagyon komolyan átgondolandó a dolog. Egy sikeres terhesség esélye ebben a korban már igen kicsi, azonban a visszatérő gennyes méhgyulladás előbb-utóbb súlyos állapotot eredményezhet, ami arár az életét is veszélyeztetheti. Feltéve tehát, hogy valóban a méh gyulladásairól van szó, én mindenképpen a méh eltávolítását javasolnám.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 16., 14:11; Megválaszolva: 2011. május 18., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: