• Hormoneredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr, az alábbi eredményekről szeretném kérni a véleményét. (A 3. ciklusnapon voltam vérvételen.) Hormonok TSH 3.48 mIU/L ref: 0.27-4.20 ! Prolaktin 732 mIU/L ref: 102-496 PEG Prolaktin 709 mIU/L Visszanyerési százalék 97% FSH 11.1 IU/L Referencia tartomány: Follikuláris fázis: 3,5-12,5 IU/L Ovulációs fázis: 4,7-21,5 IU/L Luteális fázis: 1,7-7,7 IU/L Posztmenopauza: 26-135 IU/L LH 5.2 Referencia tartomány: Follikuláris fázis: 2,4-12,6 IU/L Ovulációs fázis: 14-96IU/L Luteális fázis: 1,0-11,4 IU/L Posztmenopauza: 7,7-59 IU/L Ösztradiol 208 Referencia tartomány: Follikuláris fázis: 46-607 pmol/L Ovulációs fázis: 315-1828 pmol/L Luteális fázis: 161-774 pmol/L Posztmenopauza: <201 pmol/L Terh. első trimeszter: 789-15780 pmol/L Egyedül a prolaktin szintet jelölték magasnak, mennyire számít ez magas értéknek. (vérvétel előtt mindig izgulok, ez befolyasolhatja?) Köszönettel, Anna

        Dr. Deli Tamás válasza a hormonvizsgálat témában

        Kedves Anna! Az adott érték mérsékelten magas, de mivel a prolaktin szintjét sok minden befolyásolja - akár stressz, étkezés, alvás stb. is - ezért bármiféle kezelés megkezdése előtt érdemes a prolaktinszintet ismételten levenni és ellenőrizni. A további teendők a mért szinttől függenek.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 16., 11:28; Megválaszolva: 2011. május 18., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy nagyon kellemetlen problémával fordulok Önhöz. Pár hónapja pici izomrángások/lüktetések jelentkeztek, a vádlimban, combomban, karomban, hasamban. Egyet-kettőt lüktet, aztán sokáig semmi. Később észrevettem, hogy a...
        Üdv Mónika vagyok van 2gyerekem az ők születésük előtt is problémám volt a menstruációmmal már kb 13 éve nincs vérzésem 1éve szedtem fogamzásgátlót akkor a gyószertől rendszeresen volt de már nem szedem és azóta nem menstuálok ja és...
        Tisztelt Doktor úr! Inzulinrezisztenciám, PCOS-em és pajzsmirigy alulműködésem van. Rendszeres gyógyszerek: Eucreas (2*1), L-Thyroxin 50 mikrogramm napi 1 Eddig átlagosan a ciklusom 30 napos volt, rövid (3 nap) és nem erős menstruációval,...
        Tisztelt címzett. 16éves vagyok, párommal 12.-én együttlétet létesítettünk. Előtte utoljára húsvétkor volt intim kapcsolatom. Menzeszem e hónapig tökéletes, pontos volt. E hónap 9.-én kellett volna megjönnie, ma 6.napja késik. Párommal...
        Tisztelt Doktor Úr!! Hatvan éves nő vagyok, anyuka, nagymama és tanárnő, és nőgyógyászati betegségem kapcsán kérek tanácsot, értelmezési és megoldási segítséget. Júniusban mintavétel történt a méhemből. Két kaparékról szól a...
        Tisztelt Doktor Úr! Vesekő miatt nemrég 5 napig antibiotikumot kellett szednem, ami sajnos rám sincs jó hatással, de most elmaradtak a szokásos nőgyógyászati panaszok. Azonban éreztem, hogy valami nem stimmel, kevés, barnás folyásom volt, így...
        Üdv! Anna vagyok 18 éves ! Abban kérem segítségét , hogy lassan 3 hónapja kimaradt a vérzésem, 13 éves koromban jött meg először! Már volt barátom, de terhes nem lehetek mivel már nincs és nem élek nemi életet ! Vállamon, és arcomon az...
        Tisztelt Doktornő! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az eredményt,...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Jó estét kívánok. Nekem olyan kérdésem lenne h.hüvely gombának megfelelő panaszaim vannak. Vettem Canesten Uno hüvely kupot de csak olyan kupot kaptam amihez krémet nem tudtak adni. Itthon találtam Canesten krémet a fiókba. Nem figyeltem a...