• Hormoneredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr, az alábbi eredményekről szeretném kérni a véleményét. (A 3. ciklusnapon voltam vérvételen.) Hormonok TSH 3.48 mIU/L ref: 0.27-4.20 ! Prolaktin 732 mIU/L ref: 102-496 PEG Prolaktin 709 mIU/L Visszanyerési százalék 97% FSH 11.1 IU/L Referencia tartomány: Follikuláris fázis: 3,5-12,5 IU/L Ovulációs fázis: 4,7-21,5 IU/L Luteális fázis: 1,7-7,7 IU/L Posztmenopauza: 26-135 IU/L LH 5.2 Referencia tartomány: Follikuláris fázis: 2,4-12,6 IU/L Ovulációs fázis: 14-96IU/L Luteális fázis: 1,0-11,4 IU/L Posztmenopauza: 7,7-59 IU/L Ösztradiol 208 Referencia tartomány: Follikuláris fázis: 46-607 pmol/L Ovulációs fázis: 315-1828 pmol/L Luteális fázis: 161-774 pmol/L Posztmenopauza: <201 pmol/L Terh. első trimeszter: 789-15780 pmol/L Egyedül a prolaktin szintet jelölték magasnak, mennyire számít ez magas értéknek. (vérvétel előtt mindig izgulok, ez befolyasolhatja?) Köszönettel, Anna

        Dr. Deli Tamás válasza a hormonvizsgálat témában

        Kedves Anna! Az adott érték mérsékelten magas, de mivel a prolaktin szintjét sok minden befolyásolja - akár stressz, étkezés, alvás stb. is - ezért bármiféle kezelés megkezdése előtt érdemes a prolaktinszintet ismételten levenni és ellenőrizni. A további teendők a mért szinttől függenek.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 16., 11:28; Megválaszolva: 2011. május 18., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: