• Herpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fájdalmat éreztem a hüvelyem hátsó falán, olyan nyomó érzést. Elmentem az orvoshoz, azt mondta úgy néz ki, herpeszem van a méhszájamon, attól fájhat. Kezelte, de a fájdalom nem múlt el. Még fogja kezelni, csak azt nem értem, hogy egyrészt fájhat-e így a herpesz, másrészt a herpesznek elvileg hamarabb el kellene múlni, ez meg már lassan 1 hónapja tart. Ráadsásul, nem biztos, hogy herpesz, de akkor mi fájhat ilyen hüvely hátsó fali nyomó érzéses tünetekkel? Azt is mondta az orvos, lejjebb került a méhfalam a szülés után. Ez mit jelent, mit lehet tenni? Két gyermekem van, s a második szülés óta a férjemmel töltött együttlétek fájdalmasak. Félek a ráktól is, pedig a rákszürésem fél éve (5 hónapja) P2 volt, de nem tehetek róla félek. (Első férjem rákban halt meg, 34 évesen.) Lehet ez a hüvelyi fájdalom, vagy a méhszájon talált valami rák tünete? Tudom, ehhez labor kell, s menni is fogok, hisz folyamatban az állítolagos herpesz eltüntetése, de a tünetek mit sugallhatnak?

        Dr. Deli Tamás válasza a herpesz témában

        Tisztelt Hölgyem! Egészen komolyan gondolja, hogy anélkül, hogy megvizsgáltam volna és láttam volna az elváltozást, meg fogom tudni mondani, mi a baja? Egy orvos megvizsgálta, látott valamit, azt kezelte - ehhez én interneten keresztül keveset tudok hozzátenni. A hüvelyfalsüllyedés műtétileg korrigálható, ilyesmi valóban kialakul gyakran szülés után. A "hüvelyi fájdalom és a méhszájon talált valami" lehet rák tünete, de még kb. 100 egyéb betegségé is lehet. Szerintem bízzon orvosában, vagy ha nem bízik, forduljon másik nőgyógyászhoz.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 15., 09:59; Megválaszolva: 2011. május 16., 16:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: