• Viszketés a hüvelynél és a combon is negatív lelettel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő, Úr! Kissé hosszabban írok, hogy komplexen, mindent átlásson, mindent leírhassak. Többször is voltam nőgyógyászati vizsgálaton, ami abból állt, hogy kenetet vett az orvosom. Tavaly volt bacilus, az, ami a székletben található, és gombafertőzésem is. A panaszaim csak kissé enyhültek, ezért pár hónap múlva megint visszamentem, amikor is semmit sem találtak, a leletem teljesen negatív volt. Kiírta a Gynoflort és a Pimafukort kenőcsöt. Nem hatottak. Később a Protexint egy vény nélkül kapható hüvelykúpot ajánlott, mivel szerinte csak felborulhatott az hüvelyflórám. Azt is elhasználtam, mégis minden nap olyan (srágás fehér) folyásom van, hogy nem tudok tisztasági betét nélkül elindulni, és nagyon viszketek ott, ami akár a belső combjaim egy nagy részéig is kiterjed, vagy gyulladt a hüvelyem. Olykor pattanásszerű kitüremkedéseket érzek a klitoriszomon, amik viszketnek. Már szégyellek visszamenni hozzá, mert azt mondta, nem tud mit ajánlani, nincs bajom. Ön szerint mi okozhatja ezt? Csak pamut fehérneműt használok és minden nap tisztálkodom. A diagnózishoz azt hiszem meg kell említenem, hogy Cypromixt szedek és Mastodynont. Utóbbit azért, mert a ciklusom felén át fájnak a melleim, a hormonszintem mégis,a normális tartományban van. Mivel elég fájdalmas próbálkozásaim voltak, még szűz vagyok ezért a tablettákat is épp, hogy használni tudtam. Mit kellene tennem, hogy végre megszűnjenek a panaszaim? Hónapok óta fennállnak. Félek, hogy a felbomlott egyensúly miatt elkapok valami fertőzést. Nem merek fürdőbe menni, pedig szeretnék. Valamelyik nap megijedtem, amikor a székletemben több, kb.2 cm hosszúságú, fehér cérnaszerű dolgokat láttam meg, és vérzett a végbélnyílásom. Ön szerint, ez jelent valami rosszat? Utalhat valami olyanra, ami miatt nem tudom magam kipihenni és rosszul alszom? A nyelvem is szinte mindig fehér penészes, ami a refluxom miatt lehet. Köszönöm válaszát!

        Dr. Herman Tünde válasza a viszketés, hüvelyi folyás témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben nem kezdte még meg a szexuális életet valószínűleg nem kell komolyabb kórokozó által okozott hüvelyfertőzésre gondolni. A hüvely saját flóráját kell helyreállítani, amit Gynoflor kúppal tehet meg, amely lactobacillusokat tartalmaz, mely a hüvely saját flórájának legfontosabb tagja. Illetve mindemellett hetente 1x-2x savas hatású kúpot, pl. bórsavas kúpot, vagy pl. Vitagyn C hüvelykúpot kellene használnia. A székletben talált eltérés miatt keresse fel háziorvosát.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. május 14., 19:13; Megválaszolva: 2011. május 18., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: