• Nem múló hüvelyfolyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő lenne: állandó nem múló kellemetlen szagú hüvelyfolyással küszködöm. Nincs égő viszkető érzés, csak folyás (kevés mennyiségű), de a szaga nagyon kellemetlen,erős( van olyan, hogy folyás sincs csak a szag). Egy éve voltam nőgyógyásznál ezekkel a tünetekkel, akkor a Dalacin krémet kaptam. Nagyon érdekelne,hogy mitől van ez,tiszta és igényes vagyok, tartós párkapcsolatban élek, nem váltogatom a partereket, sőt van úgy hogy a párommal 1-2 hétig nem is vagyunk "úgy" együtt. Fogamzás gátlót és antibiotikumot nem szedek. Ezért nem értem, hogy ez mitől jön állandóan vissza. Akkor a krém segített, de most megint előjött, és már tart egy ideje,csak vártok és várok, hogy majd csak elmúlik,de nem. Menstruáció után kicsit még erősebb is a szaga. Néha enyhül,de aztán megint előjön. Ma vettem Colpo Cleaner laktózt, nem tudom, az segíthet? A hüvelyflórámmal van a baj? Próbáltam már ülőfürdőket (ecet+só, vagy kamilla), de nem igazán segítenek. Nem tudom ehhez van-e köze, hogy ma az alhas jobb oldalába néha-néha súró fájdalmat érzek(bele nyíllal), eddig ez nem (volt 2napja múlt el). Mindenképp forduljak orvoshoz? A nőgyógyászom nem nagyon mond semmit. Kérem segítsen.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Kérdező! Az erős szag, kifejezetten a halszag (nem tudom milyen a váladék szaga) bakteriális vaginózisra utalhat. Nem derül ki, hogy volt-e már hüvelyváladék-tenyésztés, pH mérés, ha nem, akkor ez lenne indokolt a kórokozó azonosítása céljából. Amennyiben erről van szó, ez nem nemi betegség, és nem is a higiénia hiányától alakul ki, a normál hüvelyflóra egyensúlyának megbomlása okozhatja.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 13., 15:17; Megválaszolva: 2011. május 15., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: