• Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kb. 5 hónapja van egy cisztám a jobb petefészkemen, szépen nő és lassan a műtéthez közeledek a kezelőorvosom szerint mert 4,9 cm az átmérője. Én most költöztem el, és az eddigi kezelőorvosom mindig hasi uh-gal vizsgált. Az új orvosom a legközelebbi vizsgálatra hüvelyi uh-ot szeretne. Ön szerint szükséges a hüvelyi uh, és nem elég a hasi? Hüvelyi csak a magánrendelésén van, természetesen szép összegért, míg hasi a körzeti rendelőben ingyen! Fogamzásgátlót szedek (yasminelle), mást nem szükséges azt mondta! Ön szerint "segíthetem" valamivel mással is a ciszta felszívódását??? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészek ciszta témában

        Tisztelt Hölgyem! Hüvelyi ultrahanggal sokkial pontosabban lehet látni a cyszta szerkezetét, falát, bennékét, benne levő esetleges sövényt stb., márpedig egyebek mellett ezek alapján lehet eldönteni, kell-e operálni - én biztosan hüvelyi ultrahangot végeznék. A felszívódását nem nagyon tudja direkt módon elősegíteni.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 13., 09:00; Megválaszolva: 2011. május 16., 16:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: