• Elhúzódó vérzés szülés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 30 éves kétgyermekes anyuka vagyok, kisebbik gyermekem 12 hetes. Mindkét terhességem és szülésem zavartalan, könnyű volt. Ennek ellenére a kislányom születése óta folyamatos vérzést tapasztalok. Az első 4 hétben a szokásos gyermekágyi vérzés jeleit tapasztaltam, a vérzés mennyisége folyamatosan csökkent és színe egyre sötétült. Aztán a vér színe világos pirosasra változott és kisebb-nagyobb mennyiségben azóta is jelen van. A hathetes kontrollon orvosom azt tanácsolta várjunk, hátha menstruációs eredetű a vérzés. Két héttel később Ergam cseppeket kaptam, egy hétig szedtem, a vérzés csökkent, de nem múlt el. Ezután ismét orvoshoz mentem, ahol ultrahangos vizsgálatot is végeztek, megállapították, hogy a méhem rendben van, elváltozást nem találtak. Az orvos méhgyulladásra gyanakodott, kaptam Augmentin Duot és ismét Ergam cseppeket. A gyógyszereket lelkiismeretesen beszedtem, a vérzés megint mérséklődött, de el nem múlt. Ahogy a méhösszehúzó hatása elmúlt a vérzés megint erősödött. Pár nap gyógyszerszünet után ismét orvoshoz mentem, ahol az ultrahang megint mindent jónak mutatott, viszont a hasam tapintásra fájt, így újabb gyógyszert kaptam, Aktil Duot, amit szintén végigszedtem 7 napig, de a vérzés nem múlt el. Plusz információ, hogy kislányomat szoptatom születése óta, illetve azt vettem észre, hogy ha megerőltetem magam a vérzés mennyiség nő. Ön szerint mi lehet a vérzés oka, milyen vizsgálatokat javasolna, illetve milyen kezelést? Köszönettel!

        Dr. Deli Tamás válasza a szülés utáni vérzés témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírtakon kívül még vérkép, gyulladásos laborparaméterek, véralvadási paraméterek vizsgálata, esetleg hüvely vagy méhnyak váladék vizsgálata és tenyésztése, pozitív esetben célzott antibiotikus kezelés indokolt. Ezeken kívül a vérzés csökkentésében még Exacyl, Dicynone tabletta segíthet.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 11., 21:19; Megválaszolva: 2011. május 16., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: