• Endometriosis műtét előtt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Úr! Nem rég jártam a nőgyógyásznál és a Dg: Endometriosis volt. Erről a betegségről szeretnék információt kérni.Vv: Rendes nagy tömött uterus afv-ben, mob. szab. körny. A hátsó boltozatban 5 óránál nagyobb borsónyi tömött, endometriosisra suspect. Képlet tapintható, mely fájdalmas.Az UH 2011.05.02 R nagy uterus afv-ben.Endom a fundusban 10 mm. Jo ov-ban egy laza 12 mm-es bevérzés jeleit mutató képlet. Bo ovban egy laza falu 18 mm-es echomentes bennékű képlet. Douglasban 21 mm-es rétegvastagságban echomentes szab folyadék. Szeretném a véleményét kérni. Kb. 2 hét múlva lesz LSC-op. Köszönettel: Márton Zsuzsa Irén

        WEBBeteg szakértő válasza a endometriosis témában

        Kedves Kérdező!sok panaszt okozó kórképről van szó.Az LSC során a pontos diagnózis is felállítható,de nagyon sokszor a műtét meg is oldja a problémát,ha sikerül eltávolitani az endometriosisos területeket.Gyógyszeres utókezelés is szükséges.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 07., 09:57; Megválaszolva: 2011. május 09., 15:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: