• Összetett probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web Dr! Kérdésm volt nem régen." sok éve érintésre fáj a csiklóm,szex közben pedig fokozódik szinte érinthetetlen a válaszban felvetették, hogy hormonhatás is lehet ami elgondokodtatott mert szintén sok éve elkezdődött rajtam tulzott szörösödés arc ,mell has stb. Ezekhez képest nem olyan régen, sürűn vissza térő hüvelyi gombás fertőzések amelyek viszketéssel járnak. A higiéniámmal biztos nincs probléma,nem is viszem túlzásba.Spirálom van.Dr Úr ha erre is van ötlete szeretném önt felkeresni a problémát megoldani!! Köszönettel

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! A spirál összefügghet a tartós és visszatérő hüvelyfertőzéssel, ami pedig okozhatja a csikló területének gyulladását és érzékenységét. Ettől független lehet, de esetleg ezzel össze is függhet a szőrösödés, mert az a férfihormonok túlsúlyát mutatja, aminek többféle betegség is lehet a hátterében. Ennek kivizsgálására részletes nőgyógyászati vizsgálat (a petefészkek hüvelyi ultrahangos vizsgálatával), továbbá hormonvizsgálatok és anyagcserevizsgálatok (inzulin, terheléses vércukor) szükséges. Ezekben akár én is segíthetek (www.drdelitamas.hu), de ha nem tud hozzám eljutni, forduljon bátran nőgyógyászához, aki esetleg - ha szükségesnek érzi - speciális nőgyógyászati endokrinológiai vizsgálatra küldi (ahol várhatóan azokat a vizsgálatokat fogják elvégezni, amiket az előbb felsoroltam).


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 05., 17:32; Megválaszolva: 2011. május 06., 15:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: