• Curam Duo 1000mg mellékhatása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő!Antibiotikumot,Curam duo 1000 mg filmtablettát írt elő orvosom,napi 2*1-t mandulagyulladásomra.Két hónapja is hasonló betegségem volt,akkor is ezt írták rá.Akkor is volt hasonló gondom,mint most a gyógyszerrel,de mivel nem találtam a lehetséges mellékhatások között,nem tulajdonítottam összefüggést a gyógyszer és a probléma között,de mivel most is a gyógyszer alkalmazása alatt jelentkezett,nagy valószínűséggel attól van.Először darabos,"kásás",fehér hüvelyfolyásom jelentkezett,ami nagyon sűrű,darabos,"pasztaszerű" lett.Majd megduzzadtak a kisajkaim eléggé,amik viszketnek;nagyon érzékenyek,a csiklómmal(ami szintén meg van duzzadva),és a nagyajkammal egyetemben;egy kicsit utóbbi ki is sebesedett.Olyan enyhén gyulladt fájdalmat érzek ezeken a helyeken,de ilyesztő ez a pasztaszerű folyaá és a duzzadt kisajkaim is,amik nagyon érzékenyek.Ezeket nem mertem elmondani háziorvosomnak,mivel igen kényes téma...Mit tehetek?Ön is gyógyszermellékhatásra gondol?Más antibiotikumtól nem szokott ez lenni,csak a Curam Duo-tól..Előre köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Kérdező! Valószínűleg az a probléma, hogy az antibiotikum a normál hüvelyflórát is károsította, ezért fertőzés alakult ki, a leírás alapján gombás fertőzésről lehet szó, ezért javaslom, hogy Canesten kombit használjon. Legközelebb, ha antibiotikumot kap, akkor mellette párhuzamosan használjon Gynophylus Protexint!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 05., 12:21; Megválaszolva: 2011. május 06., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: