• Közti vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 42 éves vagyok, nem szültem, és évek óta közti vérzésem van. Ez néha csak barna folyással jelentkezik, néha véres nyákkal, de van, hogy pici vérzéssel is. Soha nem erős, de zavaró. Van, amikor csak reggel és egy alkalommal, de van, amikor egész nap rózsaszínes, barnás a folyásom. Ez általában a menstruáció előtti 16-10. napon fordul elő. Ám ami nagyon megijeszt, hogy ez bár rövid ideig tart, nem mindig csak 1 napig. Van, hogy két, három napig is egymás után találok vért a wc-papíron vagy a bugyimon, de az is előfordul, hogy nem egymás utáni napokon vérzek kicsit, de egy héten belül többször is. És ettől ijedek meg igazán, mert mindenhol azt olvasom, az ovulációs vérzés nem ilyen. Akkor ez mi? Ráadásul észrevettem azt is, sokszor valamilyen megerőltetés után van kis vérzés (lépcsőn felfutás, wc-n erőlködés, erős torna) illetve ha orgazmusom volt (behatolás nélkül!). Ebben a hétben bármikor előfordulhat. Nem tudom, ez véletlen, vagy tényleg van összefüggés. Az évek alatt sok nőgyógyásznál jártam, mindenki mást mondott. A rákszűrésem mindig negatív volt. Nemrégen, orvosi javaslatra elkezdtem szedni a Femodem tablettát, de csak 3 hónapig, mert közben kiderült a III. antitrombin értékem a ref. tartomány legalján volt, így a hematológus azt mondta, nekem ez veszélyes. (Amíg szedtem, vérhígítót szedtem mellette kis dózisban a tanácsára) A tabletta szedésének második és harmadik hónapjában nem volt közti vérzésem. Most abbahagytam a tablettát, és máris volt két vékony vércsík a wc-papíron a szokott időben. Nem tudom, annak hogy pajzsmirigy alulműködésem van, de szedek gyógyszert, van-e köze ehhez a jelenséghez. Én mindenesetre kétségbe vagyok esve, nagyon zavar ez a dolog és nem tudom, van-e remény arra, hogy ez elmúljon. Köszönöm előre is válaszát! Kata

        Dr. Herman Tünde válasza a közti vérzés témában

        A legfontosabbnak egy un. méhtükrözést tartok, előfordulhat a méh üregében myoma vagy polyp ami ezt okozhatja. Erre ambuláns körülmények között is van lehetőség, ezt egyedül Debrecenben a Női Klinikán Dr. Török Péter végzi, további információt az interneten talál.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. május 05., 09:24; Megválaszolva: 2011. május 12., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: