• Bakteriális vaginózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem Doktor úr! azzal kérdéssel fordulok Önhöz h tanácsát megfogadva kerestem egy orvost aki megbízhatónak tűnik (legalább megvizsgált és csak utána diagnosztizált, ilyen még nem volt)a diagnózis bakteriális vaginózis(sejtettem).valószínűleg a minden másnapi irrigálás okozta,valamint azt is olvasom h a sok cukrot is szeretik a "rossz"bacik.azt is olvastam h mivel ez az antibiotikumos kezelés a jó és a rossz bacit is megölik könnyen visszaáll a a felborult állapot (egészen elöttem van az egyszer volt az élet című mese:)kérdésem az lenne h érdemes e használni a vitagyn c nevű kúpot vagy várjam meg amíg a szervezetem önállóan elvégzii a feladatát.csak most néztem utána a visszatérés lehetőségének nem tudom h ilyenkor is van e még értelme használni.azt is olvasom h eme betegség végleges gyógyítása kihívás az orvosoknak épp az előbb elmondottak alapján.szeretném megkérdezni h ön mit javasolna a természetes módszerek közül a hüvelyflóra balanszának helyreállítására???és mindezt hogyan őrizzük meg.előre is köszönöm válaszát, Üdvözlettel Dia

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bakteriális vaginózis témában

        Kedves Dia! A hüvelyflóra egyensúlyának visszaállítására ma már van korszerű kezelési lehetőség. Hüvelyi probiotikumok formájában visszapótolható a normál Lactobacillus flóra, ezért a kezelés után egy Gynophilus Protexin kúrát javaslok vagy az említett Vitagín C is alkalmazható.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 04., 15:41; Megválaszolva: 2011. május 05., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: