• Myoma: elkerülhető-e a műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az orvosom a méhemben egy 7,5 cm-es myomát talált. Nagyon erős vérzésem volt, és köztes vérzések is előfordultak. Mintát vett, a szövettan eredménye: Fokozott oestrogen hatás jeleit mutató endometrium részletek, kezdődő hyperplasiával. Kaptam gyógyszert ( Duphaston 10 MG 2x1 naponta) A menses alatt nagyon nagyon vérzek, darabosan. Kérdésem: Elkerülhető lehet-e a műtét? Ki lehet-e venni egy 8 mm-es ( mert hogy közben nőtt ) myomát úgy hogy a méh megmarad.( Van két kamasz gyermekem, szüni már nem akarok ) Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a mióma témában

        Tisztelt Zsuzsa! Ha már szülni nem akar, a myoma nő, vérzészavart okoz és 8 cm-es (nem mm-es, gondolom, az csak elírás), a terápia a méh eltávolítása a myomával együtt.A műtét aligha elkerülhető. Önmagában a myoma eltávolítása megkísérelhető volna, ha terhesség előtt áll, de a leírtak fényében nincs célja a méh megtartásának és nem indokolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 04., 07:55; Megválaszolva: 2011. május 06., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: