• Menstruáció alatt csak barnázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő dolgot tapasztaltam: az utóbbi időben, leginkább mióta nem szedek fogamzásgátlót (egy éve) élénk vörös hígabb vérzés helyett, sokszor csak barnázok. Nem csak előtte, hanem végig, sűrű barna folyás olyan mennyiségben, mintha vérzés lenne. Fél éve kapok sárgatest hormon utánpótlást, hüvelyi úton használok Utrogestant, ill. a ciklus elején egy hónapja Clostilbegyt-et. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehet, és problémát jelent e. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Kérdező! A vér lebomlás közben barnává válik, így az, hogy a vérzésnek megfelelő mennyiségben tapasztal barna váladékozást, csak annyit jelent, hogy mielőtt kifolyik a hüvelyből, a vér pár órát tölt a hüvelyben és elkezd lebomlani. Ettől válik barnává és ez nem kóros.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 24., 19:15; Megválaszolva: 2011. április 28., 06:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: