• Menstruáció előrehozása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 18 éves lány vagyok. Dienille fogamzásgátlót szedek kb. 9 hónapja. Mindig megjön a menstruációm a gyógyszerszünet 2. napján. Viszont hamarosan elutazom egy hétre és pont akkor kellene megjönnie,amit nem igazán szeretnék. A betegtájékoztatóban olvastam, hogy lehetséges előrehozni a menstruációt úgy, hogy lerövidítem a 7 napos szünetet annyi nappal, ahánnyal meg szeretném változtatni a menstruációm kezdetének napját. Azt szeretném kérdezni, hogy ha ezt megcsinálom, akkor maximum hány nappal rövidíthetem le a szünetet?És ennek lehet valami következménye (pl. hogy később rendszertelenül menstruálok emiatt vagy ilyesmi)?És a védettség ugye ettől nem csökkenhet? Nagyon köszönöm előre is a seítséget!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező! 5 napnál több napot tolni vagy előrehozni nem javasolt. A menszesz tologatásával alkalomszerűen éljen csak. Ha az előírás szerint módosítja, nem kell kiegészítő védelem.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 23., 12:19; Megválaszolva: 2011. április 23., 15:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: