• Vérzés kimaradása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a legutóbbi menstruációm január elején volt, az is csak két napig tartott. Elmentem márciusban nőgyógyászhoz, aki alkatomra nézve közölte velem, hogy alultáplált vagyok (az utóbbi időben valóban sokat fogytam, de a súlyom szerintem teljesen normális 160cm-57kg, szerintem ezzel nincsen gond). A héten meglátogattam egy másik orvost, aki mondta, hogy policisztás jellegű gondok vannak, nincs peteérésem. A tünetek ezt alá is támasztják, hisz enyhén fokozódott az utóbbi időben a szőrnövekedésem, nincs mensesem. Megemlítette, hogy ha nem változik a helyzet két hónapig, gyógyszerrel kell beindítani a menstruációmat. Ez gondolom valamilyen fogamzásgátló lesz. Nem rég volt vérvizsgálatom, ami kimutatta, hogy vérszegény vagyok, a vörösvértest számom, valamint a hemoglobin és a hematokrit is a kívánt alsó határérték alatt van. Lehet valami köze a vérzés kimaradásához? Kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen módszer, hogy fogamzásgátló nélkül megoldjuk ezt a problémát? Valamint, ha ez elkerülhetetlen, tudna ajánlani nekem olyan készítményt, ami nem hizlal, hiszen elég hízékony alkat vagyok, és nem kevés munkám van benne, hogy tartani tudjam a súlyomat. Előre is hálás köszönet a segítségért!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vérzészavar témában

        Kedves Fiatal Hölgy! A menses meghozása gesztagén hormon adásával érhető el. Utána a beállítás könnyen megoldható fogamzásgátló adásával. A hízás és a fogamzásgátlók közötti kapcsolat nem igazán igazolódott, a korszerű tablettáknál nem kell emiatt tartania, ha vízvisszatartásra hajlamos a szervezete, és emiatt félő a súlygyarapodás kialakulása, enyhe vízhajtó hatású tabletta is felírható, pl. a Volina.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 21., 07:37; Megválaszolva: 2011. április 22., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: