• Milyen orvoshoz forduljak ezek után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010.11.-ik hónapban hagytam abba a fogamzásgátló szedését 7 év után. Akkor megjött a menstruációm. De utána nem jelentkezett voltam nőgyógyásznál január végén, aki azt mondta akkor, hogy majd megjön de mivel nem jelentkezett ezért áprilisban visszamentem ekkor kaptam norcolutot ami meg is hozta március 20.-ára. Április 1.-én visszamentem a nőgyógyászhoz aki közölte, hogy nincs peteérésem és nem is lesz 3 hónapig! Ez a hír engem teljesen ledöbbentett, ezt ő miből állapította meg? És esetleg nem kellett volna visszahívnia, mikor tudja, hogy nagyon szeretnénk babát? Az ultrahangos papíromon ezek az adatok szerepelnek: Uterus 57x30x32 endom 7 mm, jobb oldal: 25x11 bal oldal: 15x16 ov. benne apró follicilusok. A következő menstruációmnak tegnap kellett volna jelentkeznie de nem jött meg. Úgy érzem én soha nem lehetek kismama! Most mi tévő legyek? Hova fordulhatnék?

        Dr. Deli Tamás válasza a peteérés témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírt panaszok alapján nincs nagy baj és nem kell megijednie. Hogya nőgyógyásza pontosan mit mondott és miért, azt nyilván tőle kellene megkérdeznie. Nyilván nincs szó arról, hogy ne eshetne majd teherbe. 2-3 hónapot várjon türelemmel, ha a vérzések nem rendeződnek, nőgyógyászati endokrinológiai (hormonális) szakvizsgálatra jelentkezzen a megfelelő centrumban.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 18., 22:45; Megválaszolva: 2011. április 20., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: