• Endometriosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! A problémám a következő: 2009-ben műtöttek endometriozisra, ahol el kellett távolítani mindkét petevezetékemet! 2010 évben 3 sikertelen lombik beültetésem volt! Az endometriozist nem sikerült teljesen megszünetni, mivel a méhemre vigyázni kellett! Jelenleg is vannak erre utaló panaszaim (székletprobléma, menstruációs görcsök, fogyás). Lelkileg is mélyponton vagyok! A negyedik lombik előtt a testem és lelkem felkészítésére mit tanácsol?

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a endometriosis témában

        Tisztelt Hölgyem! Sajnos a 2009 óta eltelt idő és az IVF-ek alatt kapott gyógyszerek hatására Önnél az endometriózis kiújult. Mivel az endometriózis nem csak panaszokat okoz, hanem a terhesség létrejöttét is gátolja, Önnél ismételten műtét látszik indokoltnak. Ha a műtét során sikerül az endometriózist átmenetileg visszaszorítani, akkor egy fél éven belül jelentősen emelkedik a teherbeesés esélye! Minderről csak személyes vizsgálat és a korábbi leletek átnézése után lehet csak biztos véleméynt mondani! Kérem jelentkezzen!


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. április 14., 10:43; Megválaszolva: 2011. április 15., 18:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: