• Petefészek ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlet! A problémám az lenne, hogy még tavaly január elején úgy alakult, hogy bevettem egy escapelle tablettát, mert aggódtam egy esetleges terhességtől. Úgy 1,5 hónapra rá ciszta alakult ki nálam és azóta (1,5) éve rendszeresen kiújul. Szex után (alatt) mindig fájt a petefészkem és máskor is (valószínűleg mikor megrepedt és távozott). Eleinte az ultrahangos vizsgálatok tanulsága szerint 3 hónapig is megmaradt egy ciszta és 4,6 cm volt a legnagyobb. AZ orvos fogamzásgátlót javasolt, de a trombózis hajlamom miatt nem szedhetek. Alternatív gyógymódokat próbálgatok azóta, de mivel vizsgálatra nem járok mostanában (magánorvoshoz járok Pestre, ami nem mindig megfizethető, de benne bízom), így nem tudom pontosan mekkora és meddig van meg. Ha nincs nemi életem, akkor egyáltalán nincs is panaszom vele. A kérdésem az lenne, hogy valahol azt olvastam, hogy a ciszta hosszú távon meddőséget okozhat. Mennyi lenne ez az időtartam? Mivel gyereket nem akarok soha, így nem lenne akkora lelki törés ez a számomra, de szeretném pontosan tudni, hogy hogyan épül fel ez a dolog biológiailag. Valamit arról szeretnék még kérdezni, hogy a petevezeték elkötésnek lehetnek-e káros következményei? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a petefészek ciszta témában

        A cysta önmagában nem alakít ki meddőséget. A petevezető elkötésének nincs semmilyen mellékhatása, következménye.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. április 13., 22:23; Megválaszolva: 2011. április 18., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: