• Erythroplakia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! 2 hónapja szültem, és most a kötelező kontrollvizsgálaton egy 5 Ft-nyi erythroplakia-t talált a kezelőorvos. Emellett 2 hete nyálkás, nyúlós folyásom van, ami olykor-olykor rózsaszínes árnyalatú. Kértem, hogy végezzenek rákszűrést, de azt mondta az orvos, hogy majd csak az első menstruáció után lehet. Mi van akkor, ha az erythroplakia rosszindulatú? Van okom aggódni? Egy fiatal anyuka

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Kedves Kérdező! Általában a rutin rákszűrő cytologiát valóban a szülés után újrainduló mensest követően szoktuk levenni. Ha azonban kóros, gyanús területet látunk a méhnyakon, onnan célzottan a cytologia levételét semmmi nem akadályozza meg a szoptatás alatt sem, hiszen egy esetleg kezdődő kóros sejtburjánzásból származó sejtek ilyenkor is azonosíthatók. Ha a cytologiát saját orvosa nem veszi le, forduljon máshoz.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 13., 11:29; Megválaszolva: 2011. április 14., 22:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: