• Már megint Candida?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 19 éves lány vagyok, már több mint másfél éve kűzködöm gombás fertőzéssel, rengetegszer voltam már vele orvosnál, sőt orvost is váltottam már egyszer-kétszer... Szerintem a legtöbb szájon át bevehető gyúgyszert illetve kúpot már használtam a gomba mégis visszatér. Már használtam grapefruitmagolajat (allergiás reakció miatt abbahagytam), próbáltam a diétát is, 3 hét után újra előjött a gomba és nem volt már erőm folytatni mert úgy éreztem felesleges. Emésztőrendszeri problémáim véleményem szerint nincsenek. A hüvelyfertőzés általában nem viszket, csak túrós állaga lesz és kellemetlen szaga van. Megpróbáltam megfigyelni mindent,ami esetleg ehhez köthető és remélem,hogy tud majd tanácsot adni. Alapból is van egy kevés srágás folyásom, de ez nem zavarna (bár nem vagyok biztos benne,hogy ez normális). A párommal óvszert használunk, ami szeretkezés után tele van fehér túrószerű nyálkával. Illetve azt figyeltem meg,hogy ha egyszer kikezeltük szeretkezés után jön elő újra. (Mind a ketten hűségesek vagyunk és Őt is kezelni szoktuk...) A hüvelyi PH-m a legutóbbi mérésnél 5,3 volt.... A törülközőinket rendszeresen gőzülve vasaljuk, a bugyikat úgyszintén, a WC-t pedig hetente kétszer teljesen kimossuk. Egy nőgyógyászati vizsgálaton felmerült az is,hogy a ciklushoz képest vastagabb a nyálkahártyám, és a doktor úr azt javasolta,hogy kezeljük ezt fogamzásgátlóval, valahol pedig azt olvastam, hogy a ha a hormonháztartás nem megfelelő az felborítja a hüvelyi PH-t... Nem tudom mit tehetnék... már nagyon el vagyok keseredve. Mit tanácsol? Diéta?Injekció? Esetleg fogamzásgátló? Köszönettel: elkeseredettlány

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Hölgyem! A visszatérő gombás fertőzések hátterében érdemes megnézetni a vércukor-háztartást. Az aktusok után tejsavas irrigálás javasolt, ha egy gombaellenes kúra befejzeődött, akkor javasolt Gynophilus Protexinnel a normál flórát helyreállítani. Az étrend komplex szénhidrátokra épüljön, kerülje az egyszerű cukrokat és az alkoholt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 11., 20:28; Megválaszolva: 2011. április 12., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó