• Menses

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Novemberben született meg 3.kisfiam.Januárban a 6hetes konroll idején,még mindig vérezgettem.Az akkori vizsgálatkor elmondta az orvos,hogy csak hormonális,semmi gond.Jan. végén meg is szűnt,és beállt a ciklus(?) Egy alkalommal 28 napra jött meg,utána többször is 21 naponta.De most már 3.alkalommal is 2hetente.gyógyszert nem szedek,de szoptatom a babám.(óvszerrel védekezünk)Minden úgy zajlik,mint egy normális mensesnél.kb.3 napig van,ahol az első erősebb,majd lassan gyengül,és elmúlik.Nem is görcsölök.Szeretném tudni vajon mi lehet az oka,okai?Persze orvoshoz is fogok menni,de sajnos több mint egy hét még,arra kaptam csak időpontot. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Ancsa

        Dr. Deli Tamás válasza a vérzészavar témában

        Kedves Ancsa! Szoptatás mellett nem mindig szabáléyos a ciklus a prolaktin hormon jelentléte miatt, ugyanis a peteérések sem szabályosak. Emellett persze lehet egyéb ok a vérzészavar hátterében (myoma, méhnyálkahártya-polip stb.), amit a nőgyógyászati vizsgálat ki fog zárni. A ciklus rendeződése egyéb ok hiányában a szoptatás után várható.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 11., 10:53; Megválaszolva: 2011. április 13., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: