• Erythroplakia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/ doktor nő! Mi lehet a következménye és velejárója, ha valakinek már 2-szer volt, s most a vizsgálat során újabb erythroplakiát talált a doktor úr! Én még gyermeket nem szültem, de szeretnék, jelenleg fogamzásgátlót szedek, aminek már több, mint hat éve! Ennek ellenére lehet majd babám? S meddig szedjem a fogamzásgátlót, nem befolyásolja a méhszáj seb kialakulását? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! A válasz attól függ, milyen volt a cytologiai eredmény, illetve van-e esetleges HPV pozitivitás. A pontos cytologiai lelet határozza meg a teendőket, önmagában az erythroplakia még nem elegendő információ. Ha az erythroplakia felismerésekor vett cytologiai leletét, az esetleges korábbi eltéréseket, méhnyakműtéteket stb. megírja, pontosabb választ tudok adni.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 08., 21:19; Megválaszolva: 2011. április 10., 16:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: