• Candida

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Udvozletem. Eleg gyereskes a problemam, szinte csak a turelmetlensegembol fakad. 29 eves vagyok, eddig nem igazan talalkoztam huvelygombakkal, de 3 napja a szemerem ajkaim eleg erzekenyek lettek. A parommal eloszor arra gondoltun, h csak kidorzsolte a fehernemu. Kesobb megjelent az a bizonyos turokas feher folyas....es az egeto erzes. Atrohantam a patikaba es vettem Canesten kupot es kremet. Tegnap este felraktam a kupot, hasznalom a kremet, de meg semmi javulas. Tudom, turelmetlen vagyok. De az igazi kerdesem a kialakulasanak az oka. Mostanaban rendszeresen kellett szednem fajdalomcsillapitot Codeine es paracetamol kevereket es rendszeresen iszok lugosito teat kb 2 hete. Ezek a dolgok kivalthattak a tuneteket?! Eletem soran voltak folyasaim, kissebb nagyobb, feher vagy sarga, de azok kezeles nelkul napokon belul eltuntek. Annyit olvastam a neten maradando betegsegekrol... orvoshoz nem tudok meg elmenni, talan egy het mulva.( Tavaly augusztusban voltam szuresen) Koszonom idejet es valaszat.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Hölgyem! A stressz, az immunrendszer átmeneti gyengesége, antibiotikum szedése, valamilyen fertőzés okozhat ilyet, nagyon gyakori dolog, a hüvelyflóra egyensúlya kicsit felborul, és már ki is alakul a fertőzés. 1 db. kúp után még nem kell látványos javulásra számítani, ha 5-7 nap után se javul, forduljon orvoshoz!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 08., 18:01; Megválaszolva: 2011. április 10., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: