• méhrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan tüneteket észlelek, hogy nem rendszeres a menstruációm, fel vagyok puffadva, a terhességi teszt negatív, viszont édesanyámat 17 évvel ezelött méhrákkal műtötték és már másra nem nagyon tudok gondolni, mint arra hogy esetleg nekem is az a bajom. Ez öröklődhet?? 12 éve cukorbeteg vagyok, és engem 9 éve condilomás szemölccel műtöttek, amit a HPV vírus okoz... Ha valami gond van azt a hüvely ultrahang kimutatja? Mert hétfőn megyek, csak addig hátha tudnak valamit mondani. Köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Kedves Kérdező! A problémájának számos szervi és funkcionális oka is lehet, de korai lenne még egyből rosszindulatú betegségre gondolni. Nagyon helyesen teszi, hogy bejelentkezett a nőgyógyászati vizsgálatra, hiszen akár egy petefészek ciszta is okozhat ilyet. Gyakorlott vizsgáló esetében a hüvelyi fizikális és ultrahangvizsgálat elegendő alapvizsgálatok a nőgyógyászati ok kiszűrésére.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 07., 20:25; Megválaszolva: 2011. április 09., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Nőgyógyászati vizsgálat alkalmával, Ureaplasma fertőzést állapítottak meg. Úgy tudom, hogy ez szexuális úton terjed, viszont sem én sem a partnerem nem volt senki mással. Lehetséges, hogy egyéb módon kaptam...
        Tegnap előtt felelőtlenül védekezés nélkül szeretkeztünk barátommal. El is mentünk délután a 72 órás tablettáért, majd miután kiváltottam elmentem mosdóra, és időközben megjött. Ezután este bevettem a tablettát, másnap délutánra...