• Gyógyszerváltás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 9 hónappal ezelőtt kezdtem el szedni a Symicia nevű fogamzásgátló tablettát, előtte pedig a Yasminelle-t szedtem. Az orvosom javaslatára történt a váltás, mondván, hogy a Symicia ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza és magyar készítmény. Az új gyógyszer elkezdését követően az első alkalommal jelentkező megvonásos vérzés előtt pecsételő vérzést tapasztaltam, de mivel a tájékoztató szerint ez új gyógyszer szedésekor előfordulhat, így nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget. Ezt követően azonban azt tapasztaltam, hogy minden második hónapban a megvonásos vérzés jelentkezését megelőző hétén már pecsételő vérzésem van, és ilyenkor a tényleges vérzésem sokkal rövidebb ideig tart és nem olyan intenzív. Vagyis az egyik hónapban teljesen normálisan a tablettaszedés szünetében normálisan jelentkezik a vérzésem,míg a következő hónapban már pecsételés jelentkezik. Normálisnak tekinthető ez az állapot, vagy szükséges lenne a gyógyszerváltás? A Yasminelle tabletta szedésekor ilyet sosem tapasztaltam. Szükséges esetleg valamiféle kivizsgálás? Köszönöm válaszát!

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Keressen fel nőgyógyászt és gondolkodjanak el a fg. váltáson!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. április 06., 21:55; Megválaszolva: 2011. április 12., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: