• Barnás folyás tabletta szedésekor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Belara fogamzásgátlót szedek már lassan két éve, problémám eddig nem sok akadt. De januárban 10 napos antibiotikum kúrán voltam, ami után 6 nappal előbb jött meg a menszeszem, bár rendes vérzés volt, 5 napig. Majd a második havim endesen jött meg negyedik napra. Ebben a hónapban elkövettem annyi hibát, hogy este 9 óráról eltotam 11re a tabletta beszedését, nem fokozatosan, csak egyszerre de azóta 10-12 közt be is szedem. Egyszer viszont olyan hajnali egy körül vettem be.. nem tudom biztosan, mennyire számít ez az időkülönbség..sosem mulasztottam úgy, hogy másnap reggel kelljen bevenni. Közben sok stressz ér, több mint ezelőtt, de a kérdésem az lenne, lehet e ez csak valamilyen lényegtelen, ideiglenes változás, vagy a tabletta gyengülése/terhesség áll a háttérben? Emellett elég súlyos PCOSem van amit kb. 3 éve diagnosztizáltak, és 2 éve fogamzásgátlóval kezelnek. LEhetséges egyáltalán a teherbeesés a tabletta rendszeres szedésével ill. a betegség "jótékony" mellékhatásával? (Amennyire tudom, nők PCOS-sel nehezen vagy egyáltalán nem esnek teherbe, az én esetem elég súlyos volt.. változtat a fogamzásgátló valamit ezen vagy a betegség nem gyógyítható csak enyhíthető?)

        Dr. Fekete István válasza a témában

        A betegség gyakorlatilag nem gyógyítható, a tünetei enyhíthetők, a következményei kezelhetőek.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István

        Kérdés: 2011. április 05., 03:33; Megválaszolva: 2011. április 11., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: