• HPV 68

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szokásos éves nőgyógyászati vizsgálatra mentem el pár hete, viszont a rákszűrés mellett a HPV -t is megcsináltattam. A rákszűrésem eredménye P2, (mindig ennyi). A HPV is megjött kis idő elteltével, ami 68 magas kockázatú. Természetesen vissza fogok menni az orvosomhoz, hogy mi a teendőm továbbiakban. Fontos megjegyeznem, hogy semmiféle tünetem nincs. Olvastam, hogy a 68 hol magas, hol közepes kockázatúnak osztályozzák. Gyakorlatilag az immunrendszert kell erősíteni, mert az győzi le a vírust. Kérdésem a következő: miféle gyógyszert, homeopátiás szert, természetes immunerősítőt javasol? Kb. 5 éve télen az echinacea cseppet iszom, nyáron természetesen nem, mivel ott vannak a zöldségek és a gyümölcsök. Továbbá az ezüst kolloidot láttam még, hogy az mindenféle vírus kiöl a szervezetből. Egy kicsit meg vagyok ijedve, de mivel rendszeresen járok nőgyógyászhoz, azt gondolom hamar észrevehető az esetleges nagyobb baj. Mennyi idő után "tűnik el" a vírus a szervezetből, már ha eltűnik? Párkapcsolatom jelenleg nincs, de mivel szedek fogamzásgátlót, és ha lesz kapcsolatom valakivel, akkor is mindenképp érdemes az óvszer használata, ugye? Kissé kellemetlenül érzem magam, de ezeket a kérdéseket a nőgyógyászomnak is fel fogom tenni. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a HPV infekció témában

        Amennyiben a rákszűrése negatív és a méhszájon nincs eltérés, akkor csak szoros kontrollra van szüksége, ami legalább fél évenkénti rákszűrést jelent. Amennyiben a méhszájon eltérés látható, a kóros területet elektromos kaccsal el kell távolítani. Az immunrendszert lehet erősíteni pl. Isoprinosin tablettával és nagyobb mennyiségű antioxidánssal (E-C- vit). Az óvszerrel való védekezés valóban fontos, hogy ne adja át a fertőzést majd a partnernek.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. április 05., 00:50; Megválaszolva: 2011. április 12., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: