• Mióma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Miómám van ami 1 hónap alatt 47x48mm-ről 61x47mm-re nőtt, helyenként kollikválódás jeleivel. Mit jelent ez?

        Dr. Deli Tamás válasza a myoma témában

        Tisztelt Hölgyem! Ez egy gyorsan növekvő méhsimaizom-daganat. Az esetek nagy részében a myoma jóindulatú, de a gyors növekedés és a kollikválódás (elfolyósodás a belsejében) mindenképpen szükségessé teszi a rosszindulatúság szövettani kizárását, ami a myoma, vagy - az Ön további családterveitől függően - a méh eltávolítását indokolja. Ezzel kapcsolatban orvosa részletesen fel fogja világosítani.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. március 30., 09:32; Megválaszolva: 2011. április 01., 15:35

        Tudjon meg többet: myoma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó menstruációm június 21-n volt. Tegnapi napon csináltam terhességi tesztet, két csík jelent meg, azonban az egyik csík halványabban. Ma reggel első vizelettel megismételtem, ugyancsak két csík, az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! 20 éves lány vagyok, gyógyszert nem szedek, nemi életet május közepétől nem élek. (májusban elég sokat stresszeltem vizsgák miatt, júniusban is lényegében illetve akkor is amikor vártam, de nem jött meg) A problémám a...
        Tisztelt Doktor Úr! Én tavaly novemberben kezdtem el szedni a Roxanelle-t, de ezt abba kellett hagynom 4 hónap után mert nagyon erős volt a migrénem és nem nedvesedtem tőle együttlétkor. Miután abbahagytam ezek a panaszok megszűntek. Most kb 5...
        Tisztelt Doktor Úr! 2013-ban mirena eltávolítás, és rendszertelen vérzés miatt curettage-t végeztek. (eredménye: polypus endometrialis et endometritis chronika iud kapcsán) 2016. márciusától ismét kezdődött a rendszertelen most már...
        Tisztelt Weborvos ! Én egy 38 éves aggódó anyuka vagyok a lányom 10.5 éves (2005.10.05) ez év (2016) jan4 én jött meg az első mensruációja most május vegén volt meg utoljár az iskolai időszakban rendszeres leigazolt kosárlabda sportoló ez...
        Tisztelt doktor ur! Kérdésem az volna hogy 17 napja volt aburtuszom és lehet e nemi életet élni.A műtét után normál vérzésem volt 6 napig .A három hetes kontrolon még nem voltam nyaralás miatt.Köszönöm válaszát
        Jó napot kívánok! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi a valószínűsége, hogy a barátnőm eshetett-e teherbe. A megszakításos közösülés során nagyon figyelmesen, betartva minden szabályt, védekezés nélkül voltunk együtt. (Tudom, nagy...
        Tisztelt Doktor Ur! Korabban rendszertelen volt a menstruaciom, de volt hogy egyaltalan nem is volt. Ebben az evben fogytam 13 kg-ot es mar a 4. honap volt most amikor rendszeresen jelentkezett verzes, mivel szeretnenk mar babat igy ugy gondoltuk egy alapos...
        Tisztelt Doktor úr! Igyekszem mindent nagyon alaposan leírni. Lindynette 20 fogamzásgátlóval védekezem 3 hónapja, a partneremmel a 2. levéltől védekezünk így, előtte óvszert is használtunk. A fogamzásgátló felírásakor voltam egy alapos...
        Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom nagyon megijesztett,hogy hüvelyrákom van.Elküldött kemoterápiára.Elmondása alapján a hüvely faláról kimetszette azt a részt,de nem lehet tudni....Szeretnék egy "pártatlan"véleményt is kapni,ezért...
        Tisztelt Doktor Úr! Mai napon kaptam kézhez cytológiai leletemet a következőkkel: Kenetvéd mód: 1- Spatula Kenet min: A - megfelelő Kenetért: C- Egyéb hámelváltozások Cyt. adatok: candida fertőzés gyanúja, döderlein b.,...
        Tisztelt Doktor úr! 2016. április 6-án volt az utolsó menstruációm. A múlt hónapban és ebben a hónapban is volt 1 napos vérezgetés. Hormon vizsgálaton is voltam,aminek az elemzésében szeretném kérni a segítségét. Az eredmények mire...
        Tisztelt Doktor Úr! 17 éves vagyok. 12 éves korom óta menstruálok, és mindig is rendszertelen volt. Az utóbbi 2-3 évben azonban "rosszabb" lett a helyzet, jó ha egy évben 3-4 alkalommal megjön. Már van időpontom egy nőgyógyászhoz, viszont...
        Tisztelt Dr Úr! A menstruációm elmaradásának első napján végeztem terhességi tesztet, ami pozitív lett, a biztonság kedvéért megismételtem, és a továbbiak is ugyanezt az eredményt mutatták. Ezt követően elmentem nőgyógyászati...
        Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom elküldött 3. és 21. napi vérvételre. Meglett az eredményem, ami szerint a progeszteron szintem 8 lett. Az orvosom idő közben írt fel nekem Clostylbegyt tablettát, amit el kellett volna kezdenem szedni. Amikor...
        Tisztelt Doktor Úr! Egyik családtagunk leukémia kezelésére alkalmas gyógyszereket szed, feltételezem, hogy gyógyszeres kemoterápiában részesül. Kisbabát szeretnénk. Biztonságos a vele való érintkezés terhesség alatt? Kicsi fiam...
        Tisztelt Doktornő/Úr! 33 éves nő vagyok. Kb. egy évvel ezelőtt fordultam nőgyógyászhoz, akkor már elég régóta fennálló, fokozatosan súlyosbodó tüneteimmel. Ezek a következők voltak: kontaktvérzés és késszúrásszerű fájdalmak a jobb...
        Eddig a Roxanelle nevű fogamzásgátlót szedtem (hatóanyagai 3 milligramm drospirenon (nem mikronizált) és 0,02 milligramm etinilösztradiol) és még szedés közben egyszer hánytam, ezért újat vettem be, így az utolsó tabletta már nincs meg. Fel...
        Pár hónapja a nemi szervem belső részén (kis és nagy szemérem ajak) pattanásszerű hólyag jelent meg, amely kb. 2 hét alatt visszahúzódik, vagy mint egy pattanás kinyomható. A hólyagok megjelenése folyamatos, az egyik elmúlik, a másik...
        Tisztelt doktor(no)! Majus 30-an kellett volna megjonnie de ez nem tortent meg. Junius 8-an tunt fel hogy fel vagyok puffadva estenkent, azota is minden este szinte. Habar nem tudok laktoz erzekenysegrol, kihagytam etrendembol a tejet, de nem mult el...