• vérzészavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2009. augusztusától 2010. áprilisáig szedtem a Belara nevű fogamzásgátlót. 2010. áprilisában abbahagytam a szedését vérzészavarok és fogamzásgátlási mód megváltoztatása miatt (nem nagyon szednék gyógyszert,ennél a természetesebb módszereket preferálnám). Ezután 50 napra, majd 34, 38, 40, 42, 35, 43, 37 napos ciklusaim voltak.A gyógyszer szedése előtt sem volt rendszeres menzeszem, Kérdésem lenne, hogy indokolt-e megkeresni a nőgyógyászt vagy várjak még hogy beáll? Normális a rendszeres, de 40 napos (átlagban) menstruációs ciklus? Gyógyszert nem szednék újra. Tisztelettel és köszönettel

        Dr. Deli Tamás válasza a menstruációs ciklus témában

        Tisztelt Hölgyem! Érdemes nőgyógyászt felkeresni. A 35 napnál ritkább ciklus nem normális, feltehetőleg pl. nem kíséri a ciklust peteérés (ún. anovulatiós ciklusok). Ez persze csak kivizsgálás, hormonszintek ellenőrzése, hüvelyi ultrahang után állítható biztosra.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. március 21., 20:37; Megválaszolva: 2011. március 22., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: