• ekcéma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor/doktornő.Több mint egy éve van egy visszatérő problémám. A külső nemiszerven előjön bőrpirosodás,viszketés éspikkelyszerű bőrszárazság.Sokféle krémet használtam amit nőgyász és bőrgyógyász írt fel,denem igazán segítettek.Legutóbb Pimafucortot használtam és most előszor van jelentős javulás.Az a probléma hogy ez a krém szteroidokat tartalmaz.Nemrég olvastam a Protopicról,sokan dicsérték hogy hatásos.de van egy mellékhatása égető érzést okoz. Mit tanácsol? Köszönöm a segítséget.

        WEBBeteg Szakértő válasza a bőrbetegség témában

        Tisztelt Hölgyem! A Protopic immunmoduláns szer, mely atópiás dermatitiszben használandó. Ha az Ön betegsége ez, jó lehet a gyógyszer, viszont ezt nőgyógyászának, még inkább pedig bőrgyógyászának kell megerősíteni. Ha a tüneteket egyszerű gombás fertőzés okozta (ami valószínűbb), a Protopic nem javasolt, gomba elleni készítmény kell - a Pimafucort például ilyen.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. március 19., 14:54; Megválaszolva: 2011. március 22., 05:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: