• Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Február 15-ig szedtem Diane35-öt(4 hónapon keresztül),február 16-a óta azonban nem szedem.Azóta óvszerrel védekeztünk a barátommal,de március10-én történt egy gikszer:elszakadt a gumi.Ráadásul nem tudom,hogy most mikor kellene megjönnie,mert ha február 16-tól számolom a 28 napot,akkor ma(március 16),de még nem jött meg.Bár mindig,a tablettamentes időszakokban is a 4.-5.napon szokott megjönni, a gyógyszer szedése előtt meg mindig rendszertelen volt a menzeszem.Néha fáj egy picit az alhasam,pár napja hőemelkedésem van(37,5),és ma azt vettem észre,hogy nagyon sűrű a hüvelyváladékom,mint menzesz előtt szokott,melegem van és izzadok;viszont nagyon megijedtem,mert a hőemelkedésről azt olvastam,hogy inkább a terhesség első jelei közé tartozik=(Mikor érdemes terhességi tesztet végeznem,hány nap múlva?Ha terhes vagyok,mennyi időt kell kórházban tölteni abortusz miatt?Mik a teendők?Nem vagyok abortuszpárti,de én nem akarok még gyereket,és úgy is gondolom,mindent megtettem,hogy ne essek teherbe,ez csak egy "baleset" volt,de még remélem,nem történt semmi baj ennek a következményeként.Sajnos még túl fiatalnak érzem magam egy gyerekhez,a párom is az,mindketten még tanulunk,és a családi hátterünk sem engedné meg egy gyerek vállalását..Az abortusznak milyen szövődményi lehetnek?Ha még nem is,de majd később szeretnénk gyereket..Köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Hölgyem! Korai lenne még az abortuszról beszélni, a baleset után leghamarabb 10-14 nap múlva tud tesztet csinálni. Amennyiben tablettaszedés előtt is rendszertelen volt a ciklus, akkor az abbahagyás után is lehet erre számítani.A friss teszttel forduljon nőgyógyászhoz.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 16., 12:08; Megválaszolva: 2011. március 17., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: