• terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulnék önhöz. Megpróbálom felvázolni az előzményeket is, hátha így pontosabb információval tud nekem szolgálni. 2000-ben volt vérzés kimaradásom 3 hónapig nem jött meg, amire a nőgyógyász írt gyógyszert (sajnos a nevére már nem emlékszem), ezt 5 napig szedtem, majd megjött, utána fogamzásgátló tablettát szedtem egészen 2008-ig, így a menstruációm mindig rendben megjött, ekkor a jobb petefészkemen dermoid cisztát találtak, egy rutin éves szűrővizsgálaton, amit sajnos a kiterjedésére és helyzetére tekintettel a jobb petefészkemmel együtt eltávolítottak. Ezután simán megindult a vérzésem és kisebb-nagyobb pontossággal beállt (vagyis 25-28 naponként megjött) fogamzásgátló szedése nélkül is. A múlt évben ez már 24-26 napra csökkent, de szintén rendszeren megjött. Mivel idén úgy döntöttünk a párommal, hogy jöhetne a baba semmilyen módon nem védekeztünk, januárban, februárban szépen megjött, most viszont még mindig nem (múlt szombat óta -a 24.nap lett volna- várom ezt a pillanatot), szerdán csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett, így nagyon megijedtem, hogy akkor mi lehet a háttérben. Pénteken felkerestem a nőgyógyászt, aki azt mondta várjunk még, ha jövő héten sem jön meg mindenképpen menjek u.h.-ra és aztán meglátjuk, de addig kezeljem úgy magam, mintha terhes lennék (érti ezt arra is, hogy mivel most lenne aktuális a munkaalkalmassági tüdőszűrés, ne menjek most el). Viszont szombattól egy pici barnás folyás (vérzés?) jelent meg. Ez annyit jelent, hogy a tisztasági betétem egy pici (pár milliméteres, vagy max. 1 cm-es) barnás folt volt látható. De ezen kívül semmi. Nem tudom önnek mi a véleménye ezzel kapcsolatban? Ettől élhetek szexuális életet, vagy most inkább vigyázzak? Anita, 32 éves

        WEBBeteg szakértő válasza a ciszta, menstruációs probléma, teherbeesés témában

        Kedves Anita! Lehet, hogy a mensese késett, lehet, hogy terhes és a koraterhességet gyakran kísérő kevés vérzésről van szó. Javaslom, hogy a míg a terhesség megléte vagy hiány eldől, kerülje a szexuális együttlétet a vérzésre tekintettel.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. március 15., 12:34; Megválaszolva: 2011. március 17., 17:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: