• beágyazódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretném a segítségét kérni. Decemberben fejlődési rendellenesség miatt megszíkították a terhességem. Most, 3 hónap elteltével szeretnénk újra próbálkozni. Kérdésem, az ovuláció utáni hetekre vonatkozik. Tegyük fel, hogy sikerült megtermékenyülnie a petesejtenk ami elindul a méh felé. Lehet azt pontosan tudni, mennyi idő amíg odaér a méhbe, és teljesen befejeződik a beágyazódás? Nekem amikor terhes voltam, a kimaradt menszes előtt 4 nappal volt pecsételő vérzésem, az a beágyazódás befejeződésére utalt? De ami ennél a jobban érdekel: az ovulációm után egy héttel nekem el kellene utaznom. Az út kb 370 km, 3 nap múlva pedig vissza, tehát összesen kb 10 óra utazás autóval 3 nap alatt. Ez az út árthat e a megtermékenyített petesejtnek? A rázkódástól tartok... létezik olyan, hogy a rázkódás hatására nem jut el a petesejt a méhbe és méhen kívüli terhes leszek? Vagy nem tud rendesen megtapadni szintén a rázkódás miatt? Vagy a szervezetem ennél jobban védi és nem is hat rá az utazás egyáltalán? Elnézést kérek, ha teljes butaságot kérdeztem, de nagyon érdekelne a válasza. Előre is köszönöm a kedvességét!! Dia

        Dr. Deli Tamás válasza a teherbeesés témában

        Kedves Dia! A megtermékenyített petesejt átlagosan kb. 7 nap alatt jut a méhűrbe és egy újabb hét alatt ágyazódik be. A pecsételés nem a beágyazódás befejezésére utal, de azzal összefügghet, pl. Önnél a leírt esetben feltehetően éppen zajlott a beágyazódás. Az utazástól nem kell félni, nem ártalmas.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. március 08., 08:56; Megválaszolva: 2011. március 12., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: