• vérzés szexuális inger hatására

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteld Doktor Úr/Doktor Nő! 2 éve szedem a Belara nevezetű fogamzásgátlót, ez idáig nem is volt bajom vele, azonban novemberben antibiotikumos kezelés alatt álltam (Semicilnt és Coderit-N nevezetű gyógyszereket szedtem) aminek hatására a tablettamentes időszakban nem jelentkezett a vérzésem.Nőgyógyásznál jártam, aki UH-val is megvizsgált, és megnyugtatott hogy a következő hónapban már újból jelentkezni fog a vérzésem.A következő 2 tablettamentes időszakban gyengén(2 napra) volt csak vérzésem, ám ezt betudtam még mindig a gyógyszerkölcsönhatásoknak.A problémám februárban jelentkezett, mikor petting során elég nagy mennyiségű vér távozott belőlem,az utolsó szem tablettám bevétele előtt 1 héttel.A rá következő tablettamentes időszakban viszont már ismét rendesen jelentkezett a vérzésem,mint még a gyógyszerek előtt. A petting hatására jelentkező vérzés még egyszer jelentkezett, de már kisebb mennyiségben.Természetesen felkerestem ismét az orvosomat aki azt tanácsolta, hogy 1 hónapig ne szedjek fogamzásgátlót, hogy rendesen visszafejlődjön a nyálkahártyám.Konkrétumokat azonban nem közölt velem.Előfordulhat hogy még mindig a gyógyszeres kezelés hatására vannak gondjaim(a párom nem sérthetett fel, nem fájt semmi se)?Az 1 hónapos tablettaszünetet azonban egy régebbi orvosom nem javasolta, mivel szerinte ez összezavarja a ciklusom.Nem tudom mit tegyek, kérjek-e magasabb dózisú fogamzásgátlót az orvostól, vagy valóban tartsam be az 1 hónapos szünetet?Félek az 1 hónapos szünet után továbbra is fennállna a problémám. Előre is köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Kérdező! 1 hónapos szünetet tartani szerintem is butaság. Ha a gyógyszerszedés mellett vérzés van, vagy a hormondózison kell emelni, vagy többfázisú készítményre szükséges váltani.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. március 05., 14:01; Megválaszolva: 2011. március 09., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: