• agykamratágulat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Szeretném véleményt kérni. Magzati ultrahang vizsgálatkor a 25. héten 5 mm-es agykamratágulatot találtak, majd a 32. héten ez 8mm-re növekedett. Ennek milyen okai lehetnek? Nem csökkennie kellene? Toxoplazmam negatív, már gyerekkoromban átestem rajta. Ha nem csökken, hanem nő a tágulat, akkor az betegségre utal? Mit lehet tenni? Köszönöm! Anno

        Dr. Deli Tamás válasza a agykamratágulat témában

        Kedves Anno! Ha a leírt adat a rutinszerűen mért agyi oldalkamrára vonatkozik, orvosi jelentőségű tágulat nincs, mert tágulatról csak 10 mm felett beszélünk. Ha nem oldalkamráról van szó (van még ún. 3. és 4. agykamra is) vagy egyéb elváltozás is látható, akkor esetleg lehet valami rendellenesség - ha ilyesmit is írtak a leletére, nyugodtan írja meg, megpróbálom értelmezni Önnek.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. február 28., 09:43; Megválaszolva: 2011. március 03., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: