• Mirena spirál + akne probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Jelenleg a Gold lilly spirált használom fogamzásgátló eszközként, amelyet le szeretnék cserélni. 2006. évben policisztás szindrómát diagnosztizáltak nálam, amelynek tüneteként zsíros, pattanásos,gyulladásos az arcbőröm, bár már két gyermeket is szültem azóta. A Bőrgyógyászom a Tetralysal kapszulát írta ki..Ezt az antibiotikumot 3 hónapig szabad szedni és ez az időtartam letelt. Korábban, a goldlilly spirál előtt fogamzásgátló tablettát szedtem és ez megoldást nyújtott az akne problémámra. Most , ha nem muszály , akkor nem szeretnék fog.gátló tablettát használni. Azt szeretném kérdezni, hogy a MIRENA nevű spirálnak van-e jótékony hatása a bőrproblémákra és policisztás szindróma esetén szabad-e alkalmazni? Vagy mit javasol ilyen esetben? Köszönöm szépen

        Dr. Deli Tamás válasza a mirena, aknék témában

        Tisztelt Hölgyem! A Mirena levonorgesztrel tartalma nem javítja az aknét (inkább fordítva). Ilyen célból antiandrogén hatású fogamzásgátló szer (pl. Cypromix, Diane 35) javasolható min. fél évig).


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. február 27., 20:30; Megválaszolva: 2011. március 06., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: