• elég volt!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! 39 éves vagyok tavaj szeptemberbe született egy kisfiam akit császármetszéssel hoztam a világra.Azóta sürün fáj a hasam de annyira hogy teljesen legyengülök,nincs erőm semmmihez.Most már másodjára vettem észre hogy megjön a menszeszem,az első két nap nagyon sok van utánna szépen elmúlik,de rá 2-3napra ismét megjön de csat pecsétekbe és ez van minden hónapba Kb 3-4 szer. csináltattam egy teljes vérképet ami kideritette hogy a pajzsmirigyem alultáplált amira már szedek gyógyszert,és a koleszterinszitem is egy kicsit magas amire szintén szedek gyógyszert.A kérdésem az lenne hogy mitévő legyek mitől lehet ez a fájdalom és ez a rendszertelen vérzés?? Szeretné valami nem hormonális fogamzásgátlót is mit tanácsolna a doktor úr? Nagyon várom a válaszát egy kétségbe esett nő!

        Dr. Deli Tamás válasza a vérzészavar témában

        Tisztelt Hölgyem! A pajzsmirigybetegség okozhatja a vérzészavart, ha sikerül beállítani a megfelelő hormonszintet, remélhetőleg a vérzések is rendeződnek. Mindenesetre egy nőgyógyászati vizsgálat indokolt, hiszen vérzészavart több tucat betegség okozhat. Életkorára és kérésére tekintettel méhen belüli, nem hormonális fogamzásgátló lehet jó, ha vérzéseit sikerül előtte rendezni. Egyébként szóba jön még az óvszer, spermicid készítmények (pl. Pantex, Pharmatex), diaphragma, sterilizációs műtét. Részletes tájékoztatást nőgyógyásza készséggel ad ezekről.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. február 27., 16:00; Megválaszolva: 2011. március 06., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: