• Megszűnhet a vérzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Goldlily mini spirálom van 4 hónapja. Most nagyon görcsölök, viszont a vérzésemnek most kellene megjönnie de csak ritka, pecsételő. Előfordulhat, hogy annyira elvékonyodott ennyi idő alatt a méhfal, hogy nincs ami leváljon? Illetve 90 napos diétát csinálok 3. hete, de nem túl sok mozgással, esetleg ez befolyásolhatja? Válaszát köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a hasi görcs,pecsétetlő vérzés témában

        Tisztelt Kérdező! A spiráltól a méhfal nem vékonyodik el, a diétától a spirál hatása nemigen függ. Ellenben ha "nagyon görcsöl" egy frissen felhelyezett spirál mellett és a vérzés sem jött meg rendesen, friss terhességi teszt birtokában forduljon haladéktalanul nőgyógyászhoz, mert ki kell zárni mind a méhen kívüli terhesség, mind a komolyabb felső nemi szervi fertőzés (endometritis, salpingo-oophoritis, tuboovarialis abscessus) lehetőségét.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. február 23., 10:17; Megválaszolva: 2011. február 26., 23:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: