• Minden szeretkezésnél fáj a hasam

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr!Problémám az,hogy majdnem minden szeretkezésnél fáj a hasam.Mintha a méhnyakam fájna.Akkor kellemetlen mikor mélyebbre hatol a kedvesem.(biztosan nem a mérete miatt,azt átlagosnak mondanám)Kérdésem az,hogy ez mitől lehetséges?Régebben megállapították,hogy egy picit előrébb helyezkedik el a méhem.De azt is mondták hogy ez nem okoz majd nekem semmilyen nehézséget.Összefüggésben lehet?Rákszűrésen most voltam,nőgyógyásznál is de nem mondott semmit.Így maradt a hasfájásom minden együttlétnél...

        WEBBeteg szakértő válasza a hasfájás, nemi élet témában

        Tisztelt Kérdező! A hüvely és gát izmainak görcsös megfeszülése (vaginismus) illetve a fájdalmas, nehezített közösülés (dyspareunia) az, amivel az Ön esetében szemben állunk. Ezeknek testi és lelki okai lehetnek. A testi okok valamelyikének fennállása a a kezelést is meghatározza, ezek felderítéséhez mindenképpen nőgyógyászati vizsgálat szükséges. Ilyen lehetséges okok: hüvelyi vagy szeméremtesti gyulladás (gomba ellenes szer vagy antibiotikus kezelés szükséges); hüvelyi vagy szeméremtesti allergia (pl. óvszerre); a hüvely szárazsága nem elegendő ösztrogén (nem megfelelő fogamzásgátló használata, változókor, szülés utáni állapot) vagy nem megfelelő nedvesedés (nem kielégítő előjáték - síkosító segíthet) miatt; hüvely veleszületett vagy szerzett szűkülete (pl. szülést utáni gátvarrás vagy egyéb műtét, sérülés miatt); endometriosis, petefészekciszta, kismedencei gyulladást vagy műtétet követő összenövések. A lelki ok gyakran korai negatív szexuális élményre, fájdalomra, a szüzesség elvesztésétől való félelemre, a teherbe eséstől való félelemre stb. vezethető vissza, mely első lépésben a partnerrel való őszinte beszélgetéssel, második lépésben pedig szakember segítségével (pszichoterapeuta vagy szexuálterapeuta) oldható meg. Javaslok tehát egy nőgyógyászati vizsgálatot, ha az negatív eredménnyel zárul, az esetleges lelki okokat kell őszintén átgondolniuk, átbeszélniük. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 09., 13:02; Megválaszolva: 2011. február 13., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: