• Cysta: mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A jobb petefészkemben van egy 3 cm-es cysta. Mi ilyenkor a teendő? Mit csinálnának most vele az orvosok?

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek ciszta témában

        Tisztelt Kérdező! Attól is függ a válasz, milyen az ultrahangszerkezete, történt-e tumormarker vizsgálat, milyen eredménnyel, ott volt-e korábban, változott-e, okoz-e Önnek panaszt, van-e cystát eredményező alapbetegsége (pl. endometriosis). Ha panaszmentes, egyszerű az ultrahangszerkezet, nincs kóros tumormarker emelkedés, korábban nem volt ismert, akkor 2-3 menses (hónap) múlva ismételt hüvelyi ultrahanggal kell ellenőrizni, eltűnik-e addigra a ciszta (általában igen). Panasz jelentkezése esetén azonnal kontroll. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 08., 10:15; Megválaszolva: 2011. február 10., 00:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: