• Citologiai vizsgálat - miréna?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 2011.01.05.-én készült citologiai leletem a következő: cyt2RE, P2 TBS C3B. Korábban mindig Cyt 19 P1 B1 volt. A leleten az áll, hogy rosszindulatú elváltozásra utaló jel a kenetben nem észlelhető, de lokális oestrogen kezelés után ismételt citologiai vizsgálat javasolt. Erre az orvosm Ovestin krém használatát javasolta 3-4 hétre. Mirena spirálom volt 5 évig, lehetséges a lelet értéke ennek okán, vagy sem? Tervezem egy új Mirena feltételét,de most egy kicsit gondolkodóba estem.Azt olvastam valahol, hogy a Mirenanak számos jó hatása van az én koromban. Az oestrogen hiány vajon betudható a spirál használatának? Az utóbbi 5 évben nem volt menstruációm, de a levételt követően a 3. hét végén menstruáltam, de ez nagyon kevés mennyiségű barnás "folyás" volt . Várom válaszát. Köszönettel

        Dr. Boros Miklós válasza a citológia témában

        Kedves Kérdező!Az eredmény korrekt,a hormonkezelés utáni kontroll vizsgálatot,csak a biztonság kedvéért végzik el.Van összefüggés a spirál és az oestrogénhiány között.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 07., 17:54; Megválaszolva: 2011. február 09., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: