• ?????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly novemberben a rákszűrőm eredménye P3-as lett, +endocervicalis adenocarcinoma in situ jelzéssel ellátva. Idén január közepén végeztek , "Conisatio portions uteri, és Fractoinált curettage" műtétet. A műtét után, az operáló orvos bejött a kórterembe, és azt mondta, a szövettani vizsgálat eredményéért feltétlenül őt keressem meg két hét múlva. Annak rendje módja szerint két hét múlva bementem a szövettani eredményért, de akkor kiderült, hogy az orvos, aki műtött, ezután már csak szülések levezetésével fog foglalkozni, és különben is, most egy hónapig szabadságon lesz, úgyhogy nem lehet zavarni. Most itt állok egy szövettani eredménnyel, amit értelmezni nem tudok, mert nem vagyok orvos.... és fogalmam sincs, hogy hová forduljak. A műtétem január 20.án volt, azóta folyamatosan vérezgetek, február 1.-én (egy héttel korábban, mint kellett volna) megjött a menszeszem, ma vagyok nyolcadik napos, és még mindig vérezgetek. A szövettanim eredménye: "Erosio et pseudoerosio glandularis et epidermisatio portionis uteri. Leukokeratosis portionis uteri. Körülírt területen a felszínt borító hám nagy fokban károsodott, itt az anyag szövettanilag nem értékelhető. Az értékelhető területnek megfelelően dysplasia nem igazolható. Secretios fázis elejének megfelelő szöveti kép." Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit gondoljak. Meggyógyult volna magától november óta az e. adenocarcinoma??? Vagy félreértem a leletet? És ezzel a lelettel hová menjek, így, hogy az az orvos, aki műtött, már más területen van? A választ előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a conisatio témában

        Kedves Kérdező!Szövettan eredményt még közölni sem szabad ,csak személyesen,nemhogy értékelni.Keresse fel a műtétet végző intézetet és kérjen részletes felvilágositást.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 07., 17:53; Megválaszolva: 2011. február 09., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: