• Őssejt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Önök szerint megéri-e köldökzsinór vért levenni, mivel igen drága? Ténylegesen az őssejt kérdésben az orvostudomány jelenlegi állása mi?

        WEBBeteg szakértő válasza a őssejt témában

        Azt, hogy megéri-e vagy sem a köldökzsinór vérből nyert őssejteket levetetni és tároltatni? Mindenkinek a saját mérlegelése alapján kell döntenie ebben a kérdésben. Valóban nem kevés az a több, mint 300 e forint, tehát először is megfontolandó, hogy megengedheti-e magának a család ezt a kiadást. A Magyarországon ilyen jellegű tevékenységgel foglalkozó cégek némelyike kínál részletfizetési lehetőséget is. Ugyanakkor a tudomány mai állása alapján ezeket a sejteket leginkább vérképző rendszeri betegségek (leukémiák)  kezelésében használják.  Viszont olyan dinamikusan fejlődik a kutatása ezen területnek, hogy 20 év (ennyi az alap tárolási idő) alatt számtalan gyógyító eljárásban alkalmazhatják majd (lsd. elhalt vagy hiányzó idegsejtek, szívizomsejtek helyettesítése).

        Dr. Szilvási Ferenc nőgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-03-26 21:47:34; Megválaszolva: 2011. július 27., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: