• gyereket szeretnék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Orvos válaszol Válasz Doktor Úrnak (Megválaszova) Nagyon szívesen válaszolok, a terhesség megszakítás után, amikor voltam kontrol vizsgálaton, ultra hanggal nem lehetett tisztán látni, legalább is a doktor úr nem látta a myomát, ami a terhesség alatt még ott volt. Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Magdi 2011-01-21 16:20:57 Kedves Magdi! Az előzményeket is legyen szíves csatolni, rendszerünk anonim, nem tudjuk visszakeresni. gyereket szeretnék (Megválaszova) http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/78965 2011-01-20 15:30:41 Tisztelt Kérdező! Azt hiszem, kérdése véletlenül lemaradt, tegye fel ismételten, hogy válaszolhassunk. Üdvözlettel, mr diagnózis (Megválaszova) Kedves Doktor úr! Két hónapja volt egy 8 hetes terhesség megszakításom, mert nem volt szívhangja a magzatnak. Most voltam M R vizsgálaton,mert egy myoma szerű elváltozást is találtak a méhembe. most itt az eredmény: Az uterus normális nagyságú, AVF-ben van, az endometrium és a junktionális zóna megtartott. az uterus fundusában dorsalisan 24mm max. átmérőjű, T.1. és T.2. súlyozott képeken is jelszegény, subserosusmyomának megfelelő göb ábrázolódik. A bal petefészekben is 24mm max. átmérőjű, egyenletlenül mérsékelten megvastagodott falu folyadék bennékü, cystosus képlet ábrázolódik. kérdésem: 1:ez akadályozzhatja a terhességet? 2:mütéti beavatkozás szükségese? 3: gyógyszerrel lehete kezelni? Még lenne egy kérdésem: RH-negativ vagyok, most kaptam ellenanyagot a terhesség megszakításnál, de már hamarabb is volt vérzésem, én azt olvastam, hogy 72 órán belül hatásos az oltóanyag. lehetséges ,hogy már hamarabb bekerült a szervezetembe a magzat pozitív vércsoportja Köszönettel Magdi 2011-01-19 16:56:01 Kedves Magdi! 1. Automatikusan még nem befolyásolja a terhességet a leírt kis méretű subserosus myoma, de ha alhasi görcsöket vált ki, vetélés, koraszülés okozója lehet. 2. Nem feltétlenül. Ha növekszik, panaszt okoz, esetleg ismételten ezzel összefüggésbe hozható vetélést vált ki, érdemes lehet a myomagócot eltávolítani (myoma enucleatio nevű műtéttel). 3. A mérete GnRH analóg nevű gyógyszerrel csökkenthető, de ez ahhoz túl kicsi, ettől a műtét még nem kerülhető el (ha a műtét előtti megkisebbítés a cél), ráadásul a fenti gyógyszer a peteérés leállását okozza hónapokig, ami egy tervezett terhességnél nem cél. 4. Jelentős mennyiségű antigén nem került be, az anti-D-t elegendő a műtét után megkapni. Egy kérdésem nekem is lenne (ha van kedve, megírja): miért végeztek MR vizsgálatot? A fenti esetben sima hüvelyi ultrahangot szoktunk csinálni. Üdvözlettel, [1]

        Dr. Deli Tamás válasza a témában

        Kedves Magdi! Köszönetel megkaptam válaszát. Sok sikert kívánok a kívánt terhességhez! Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 29., 14:25; Megválaszolva: 2011. február 01., 09:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: