• A rosszullétek oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok. 29 éves vagyok, van egy 6 éves kislányom. Majdnem minden honapban, a menstruáciom 2 vagy 3 napjan nagyon eross rosszullétem van. Hányinger, hasmenés, rossz közérzet, verejtékezés, étvágytalanság. Van olyan is, hogy ez jo par napig eltart. Nincs alhasi gorcsom vagy az atlagosnal erossebb verzesem. Voltam egy sejtalapu elemzesen (nem tudom mennyire hiteles) es ott azt mondta, aki a mereseket vegezte, hogy mellékvese alulműködésre utaló jeleket lát, jód hiányt. Még volt jó pár dolog de azokat nem tartom ebben a kerdesemben fontosnak. Van-e osszefugges a tüneteim es a fent leirtak kozott, vagy egyáltalán mi okozza ezt az eross rosszullétet. Nem tudom a családdal sem megértetni a helyzetemet. Nagyon megköszönném mielőbbi válaszukat. Tisztelettel, Anna

        WEBBeteg Szakértő válasza a menstruáció alatti rosszullét témában

        Tisztelt Kérdező! A sejtalapú elemzés nem tudom mi, de a leírtak alapján hókuszpókusz. Mindenesetre egy endokrinológus hormonvizsgálatokkal meg tudja mondani, van-e mellékvese vagy pajzsmirigy (a jód ez utóbbival függ össze) betegség. A felsorolt erős tünetekkel kísért rosszullét egyébként dysmenorrhoea néven ismert betegség. Ok lehet pl. kismedencei gyulladás, összenövések, endometriosis, myoma, polip, méhizom erős kontraktilitása, fokozott vérbőség, pszichogén eredet stb. Kezelése az októl és súlyosságtól függően Meristin, No-Spa, Seduxen, NSAID, B vitaminok, fogamzásgátló stb. Ezekkel kapcsolatban keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel,


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. január 28., 10:55; Megválaszolva: 2011. január 31., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: