• Rövid és gyenge menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr /Nő! Az a kérdésem lenne, hogy rendellenes e a 3-4 napos gyenge vérzéssel járó menstruáció. Előtte általában erős görcseim vannak. Fogamzásgátló tablettát nem szedtem, tehát ezt az okot ki tudtam zárni. Lehet valami komolyabb probléma? Attól félek leginkább, hogy ez nehezíti a teherbeesést.

        Dr. Deli Tamás válasza a gyenge menstruáció témában

        Tisztelt Kérdező! Kérdés, mindig ilyenek voltak-e a mensesek, vagy mostanánam alakult így. A megelőző erős görcs utalhat arra, hogy a menstruatiós váladék nehezen ürül ki a méh üregéből, aminek lehet fejlődési rendellenesség, a méhnyak műtétet követő hegesedése, polip, myoma stb. az oka. De a gyenge vérzés az esetek jelentős részében csak alkati adottság, nem kell vele foglalkozni. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 26., 22:00; Megválaszolva: 2011. január 31., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: