• Szeméremajki visszér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Mind két gyermekem terhességénél szeméremajki visszerem alakult ki, ami a császármetszések után vissza is húzódott. Azóta eltelt 2 év. Probléma mentesen. Azonban az utóbbi hetekben újból előjött.ki dudorodott, és sajnos egyre nagyobb fájdalmat, kellemetlen feszítő érzést hozz magával! Ön szerint mit lehet ezzel csinálni?

        Dr. Deli Tamás válasza a szeméremajki visszér témában

        Tisztelt Kérdező! Egy nőgyógyászati vizsgálat mindenképpen érdemes annak eldöntésére, nem alakult-e ki bármi miatt a méh megnagyobbodása vagy egy nagyobb petefészekciszta, ami a terhes méhhez hasonlóan nyomja az ereket és így visszértágulathoz vezet. Ha ilyen ok nincsen, a nem műtétes megoldás a gyakoribb pihenés, 5-10 perces fekvés megemelt csípővel, hogy a megtelt vénák ki tudjanak ürülni, esetleg Venoruton zselé alkalmazása, illetve néhány gyógyászati segédeszköz boltban kaphat olyan speciális betét, ami kicsit összenyomja a szeméremtesti vénákat (hasonlóan az alsó végtag gumiharisnyájához). Ha a fájdalmasság a tág vénák gyulladása miatt alakult ki, gyulladáscsökkentő krém (pl. phenylbutason) használható pár napig. Ha erős fájdalom jelentkezik, ez a tágult visszerek bethrombotizálását jelezheti, ilyenkor a kis, eret elzáró vérrög műtéti eltávolítása lehet indokolt - ez azért igen-igen ritka. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 17., 23:33; Megválaszolva: 2011. január 20., 17:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: