• terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor! 10 évvel ezelőtt volt egy nagyon komoly problémám. Kétoldali tüdőgyulladásom volt, szövődményeként pedig mélyvénás trombózisom és tüdőembóliám. Akkor voltam 14 éves. Syncumart szedtem néhány évig,de most már nem kell. Azóta megtaláltam életem párját, férjhez mentem, és babát szeretnék lassan már. A kérdésem az lenne,hogy mennyire kockázatos ez számomra? Meddig húzhatom a teherbeesés időpontját és mivel jár majd az a 9 hónap? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a kétoldali tüdőgyulladás, mélyvénás trombózis, gyermekvállalás témában

        Tisztelt Kérdező! A "Meddig húzhatom a teherbeesés időpontját?" részét nem értem a kérdésnek, esetleg átfogalmazva küldje el újra. Az Ön számára a terhesség a kórelőzmény miatt olyan fokú trombóziskockázattal jár, hogy a terhesség teljes ideje és a gyermekágyas időszak 6 hete alatt véralvadásgátló injekciót (napi 1 kis subcutan beadott injekció) biztosan fog kelleni használnia, illetve szoros belgyógyászati-szülészeti odafigyelést, gondozást fog igényelni. Ettől függetlenül persze a terhesség 9 hónapja sok-sok egyéb változással is jár, ezzel kapcsolatban jó szívvel tudom ajánlani a laikusoknak íródott, de igen alapos H. Murkoff és szerzőtársai 'Az a 9 hónap' c. könyvét. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 17., 11:32; Megválaszolva: 2011. január 20., 16:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: